Smetanová omáčka s kuřecím masem, špenátem a rajčaty
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 stehenní řízky bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 ks mraženého sekaného špenátu (špalíky)
- 4 rajčata nebo 10 cherry
- 2 stroužky česneku
- 200 g smetana ke šlehání
- 1 lžička namíchané sušené bazalky, oregana a tymiánu
- chilli paprička dle chuti
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl na dochucení
Postup Smetanová omáčka s kuřecím masem, špenátem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso úplně hotové i uvnitř. Přidáme špenát, nasekaný česnek, chilli a po chvilce míchání i nakrájená rajčátka.
Zalijeme smetanou, přivedeme k varu a přidáme 1 lžíci parmazánu. Snížíme teplotu a mícháme do požadované hustoty, vypneme plotýnku a omáčku dochutíme solí a dle chuti i chilli.
Podáváme s těstovinami dle vlastního výběru, uvařenými na skus. Na talířích posypeme parmazánem