Smetanová omáčka s kuřecím masem, špenátem a rajčaty

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 stehenní řízky bez kůže
2 lžíce olivového oleje
6 ks mraženého sekaného špenátu (špalíky)
4 rajčata nebo 10 cherry
2 stroužky česneku
200 g smetana ke šlehání
1 lžička namíchané sušené bazalky, oregana a tymiánu
chilli paprička dle chuti
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso úplně hotové i uvnitř. Přidáme špenát, nasekaný česnek, chilli a po chvilce míchání i nakrájená rajčátka.

  2. Zalijeme smetanou, přivedeme k varu a přidáme 1 lžíci parmazánu. Snížíme teplotu a mícháme do požadované hustoty, vypneme plotýnku a omáčku dochutíme solí a dle chuti i chilli.

  3. Podáváme s těstovinami dle vlastního výběru, uvařenými na skus. Na talířích posypeme parmazánem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!