Smetanová houbovo-fazolová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g mražených či čerstvých hub (nebo hrníček sušených)
400 g bílých fazolí v tomatové omáčce
100 ml smetany
1 cibule
1 masox
0,5 l vody
olej
2 špetky tymiánu
1 bobkový list
sůl
2 lžíce tmavé instatní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Na troše ojele zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, restujeme, přidáme houby (pokud sušené, je třeba předem na 1 hod. namočit) a podusíme 10 min.

  2. Vlijeme konzervu fazolí i s nálevem, přidáme masox, vodu, tymián, bobkový list a sůl podle chuti a vaříme na mírném plameni dalších 10 minut.

  3. Ke konci zahustíme instatní jíškou a zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!