Smetanová houbovo-fazolová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g mražených či čerstvých hub (nebo hrníček sušených)
- 400 g bílých fazolí v tomatové omáčce
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- 1 masox
- 0,5 l vody
- olej
- 2 špetky tymiánu
- 1 bobkový list
- sůl
- 2 lžíce tmavé instatní jíšky
Postup Smetanová houbovo-fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na troše ojele zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, restujeme, přidáme houby (pokud sušené, je třeba předem na 1 hod. namočit) a podusíme 10 min.
Vlijeme konzervu fazolí i s nálevem, přidáme masox, vodu, tymián, bobkový list a sůl podle chuti a vaříme na mírném plameni dalších 10 minut.
Ke konci zahustíme instatní jíškou a zjemníme smetanou.