Smaženice z ředkviček Dominika Nováka
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 10 ks vajec
- 2 lžíce sádla
- 1 ks cibule
- 1 špetka mletého kmínu
- 2 svazky ředkviček
- podle chuti:
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Smaženice z ředkviček Dominika Nováka
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky.
Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky jí pohlcují velké množství. Je nutné průběžně ochutnávat.
Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.