Šlehačkové kremrolky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 1 šlehačka
- 25 dkg ztuženého tuku
- Krém:
- 1 šlehačka
- 1 vanilkový cukr
- 3-4 lžíce moučkového cukru
- 1 máslo
Postup Šlehačkové kremrolky
Postup přípravy receptu
-
Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).
Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.
Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200°C přibližně 20-25 minut.
Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.