Šlehačkové kremrolky

Recepty, Moučníky

Suroviny

40 dkg hladké mouky
1 šlehačka
25 dkg ztuženého tuku
Krém:
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce moučkového cukru
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).

  2. Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.

  3. Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200°C přibližně 20-25 minut.

  5. Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!