Sleďová pomazánka vajíčková s příchutí pesta
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 krabička sleďů na gdaňský způsob (170 g, Lidl)
- 1 hustý bílý jogurt 150 g
- 2 vejce (uvařená natvrdo)
- 2 KL pesta s rajčaty a bazalkou
- 1 červená cibule
- 1 stroužek uzeného česneku (lze i normální, ale větší stroužek)
- 100 g změklého másla
- sůl
- pepř
- citronová šťáva dle chuti
- paprika červená
- cherry rajčata
- bazalka na ozdobu
Postup Sleďová pomazánka vajíčková s příchutí pesta
Postup přípravy receptu
-
V misce rozetřeme sledě, olej nemusím slévat úplně, trošku ponecháme.
Přidáme změklé máslo a vymícháme do hladka.
Zalijeme jogurtem, smícháme a přidáme prolisovaná vejce.
Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a prolisovány česnek, pesto, koření a pečlivě vymícháme.
Dochutíme citronovou šťávou a necháme odležet.
Mažeme na čerstvé pečivo. Lehká a výborná přesnídávka nebo večeře, chutná se zeleným čajem s citronem.