Slávky dušené na víně
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg slávek
- 1 + 1 polévkové lžíce másla
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 svazek pažitky
- 2 masitá rajčata
- 0,35 l kvalitního suchého bílého vína
- sůl
- pepř
Postup Slávky dušené na víně
Postup přípravy receptu
-
Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou).
Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme nadrobno nakrájený česnek a vložíme okapané slávky.
Promícháme a zalijeme vínem.
Osolíme, opepříme a hrnec přiklopíme.
Dusíme 5 minut.
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a zbytek nakrájíme na kostičky.
Přidáme do hrnce a ještě 3 minuty dusíme.
Nakonec zjemníme máslem a přidáme pažitku.
Podáváme v hlubokém talíři i s omáčkou. Můžeme podávat s bagetkou, nebo jen tak.