Slaninové kuře se zelenými fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
200 g anglické slaniny
2 šalotky
3 stroužky česneku
200 ml kuřecího vývaru
160 ml bílého vína
1 lžička tymiánu
2 hrstě zelených fazolek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve. Kuřecí prsa nakrájíme na delší hranolky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.

  2. Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty. Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme. Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.

  3. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!