Slaninové kuře se zelenými fazolkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 200 g anglické slaniny
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 160 ml bílého vína
- 1 lžička tymiánu
- 2 hrstě zelených fazolek
- sůl
- pepř
Postup Slaninové kuře se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve. Kuřecí prsa nakrájíme na delší hranolky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.
Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty. Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme. Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.
Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.
Podáváme s rýží.