Slanečky Sursild

Recepty, Ryby

Suroviny

6 slanečků
hřebíček
2 cibule
celý pepř
bobkový list
ocet

Postup přípravy receptu

  1. 6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa.

  2. Poté se rozříznou podél hřbetu k ocasu a oddělí se z obou stran filet od kostry.

  3. Filety se diagonálně nakrájí na cca 2cm pruhy a prokládají se v nádobě s kroužky dvou větších cibulí.

  4. Každá vrstva se doplní 1 hřebíčkem, bobkovým listem, několika kuličkami pepře a dvěma lžicemi práškového cukru.

  5. Vše se zalie roztokem octa (1díl 8% octa a dva díly vody) a nechá odležet do příštího dne. Slanečky sursild (kyselé slanečky) jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!