Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 vanička Lučiny nebo jiného smetanového sýru
- (já použila z Lidlu, viz. obrázek, složení je čerstvý sýr, smetana, jogurt - vynikající:-))
- cca 15 cm pórku (bílé části)
- 1 Hermelín nebo jiný sýr s bílou plísní
- 4 plátky šunky
- 2 polévkové lžíce smetany
- kousek másla
- špetka kmínu
- pažitka
- sůl
Postup Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na pánvi restujeme na drobné kostičky nakrájený pórek se šunkou a kmínem. Pokud restujeme pórek, je vždy dobré ho trochu osolit, pustí pak vodu a nepřipaluje se. Necháme směs vychladnout.
Do misky nastrouháme nahrubo Hermelín, přidáme Lučinu nebo jiný smetanový sýr, posekanou pažitku a pórkovou směs. Povolíme smetanou a dochutíme.