Gulášová polévka s čabajkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 čabajka
- 1 cibule
- 3 lžíce sádla (nebo oleje)
- 2-3 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
- 1,5 l vody
- stoužek česneku
- 1 velká brambora
- Na zahuštění:
- 1/8 l vody
- 3 lžíce hladké mouky
Postup Gulášová polévka s čabajkou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla.
Potom zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Mezitím si uvaříme na kostky nakrájené brambory.
Polévku zahustíme klechtánkem z mouky a vody a dochutíme. Já jsem musela přidat půl kostky masoxu. Nakonec přidáme uvařené brambory (bez vody) a česnek. Polévku podávám s chlebem:)