Gulášová polévka s čabajkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 čabajka
1 cibule
3 lžíce sádla (nebo oleje)
2-3 lžíce mleté sladké papriky
sůl
pepř
1,5 l vody
stoužek česneku
1 velká brambora
Na zahuštění:
1/8 l vody
3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla.

  2. Potom zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Mezitím si uvaříme na kostky nakrájené brambory.

  3. Polévku zahustíme klechtánkem z mouky a vody a dochutíme. Já jsem musela přidat půl kostky masoxu. Nakonec přidáme uvařené brambory (bez vody) a česnek. Polévku podávám s chlebem:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!