Sladkokyselá kuřecí prsa na ananasu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg prsních kuřecích řízků (nakrájených na kostičky)
2 lžíce sójové omáčky
22 dkg ananasového kompotu ve vlastní šťávě
3 lžíce oleje
4 jarní cibulky nakrájené na špalíčky
1 rajče nakrájené na tenké klínky
1 rajče (nakrájené na kostičky)
2 prolisované stroužky česneku
2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
1/2 šálku kuřecího bujónu nebo vývaru
2 lžíce vinného octa
2 lžičky kukuřičné mouky nebo lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso vložíme do misky a zakapeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.

  2. Ananas slijeme a šťávu uchováme, bude potřeba.

  3. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme jarní cibulku, klínky rajčete, česnek, zázvor a necháme 1 minutu restovat. Přidáme rajče na kostičky, restujeme ještě 1 minutu, přilijeme vývar, ocet, a 1/2 šálku ananasové šťávy a vše uvedeme do varu.

  4. Kukuřičnou mouku rozmícháme ve zbytku sójové omáčky a vymícháme hustou pastu, nebo uděláme hustší jíšku a sójovku dodáme nakonec.

  5. Za stálého míchání přidáme do vroucí směsi, zmírníme plamen a necháme 3 minuty lehce provařit aby omáčka zhoustla.

  6. Zbytek oleje nalijeme do WOK pánve rozehřejeme a přidáme maso, bez míchání opekáme 2 minuty do zlatova, poté promícháme a opékáme ještě asi 2 minuty.

  7. Přidáme nakrájený ananas, necháme prohřát a přilijeme připravenou omáčku, promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!