Škvarkovo - bramborové bochánky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 75 ml mléka
- 13 g droždí
- 1 lžička cukru
- 300 g hladké mouky
- 200 g vařených brambor
- 150 g škvarků
- 25 g sádla
- 75 ml mléka
- 1 - 1,5 lžičky soli
Postup Škvarkovo - bramborové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli a kvásku vypracujeme těsto - je trochu tužší, ale mléko nepřidávejte, díky bramborám při kynutí trochu zřídne a pak by se s ním špatně pracovalo. Necháme kynout na teplém místě 1,5 - 2 hodiny.
Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, z kterých uděláme bochánky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme na 190°C 25 - 30 min.