Skořicový koláč s kokosovo - mandlovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 zralé rozmačkané banány
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1,5 hrnku špaldové mouky
- 1 vejce
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 1/2 balení prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička přírodního vanilkového aroma
- špetka soli
- Drobenka:
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku nasekaných mandlí
- 1/4 hrnku strouhaného kokosu
- 2 lžíce špaldové mouky
- 1 lžička skořice
- 4 lžíce přepuštěného másla
Postup Skořicový koláč s kokosovo - mandlovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli.
Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut.
V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla.
Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala.
Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat.