Skořicový koláč s kokosovo - mandlovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 zralé rozmačkané banány
1/2 hrnku třtinového cukru
1,5 hrnku špaldové mouky
1 vejce
1/3 hrnku kokosového oleje
1/2 balení prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžičky mleté skořice
1 lžička přírodního vanilkového aroma
špetka soli
Drobenka:
4 lžíce třtinového cukru
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku nasekaných mandlí
1/4 hrnku strouhaného kokosu
2 lžíce špaldové mouky
1 lžička skořice
4 lžíce přepuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli.

  2. Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut.

  3. V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla.

  4. Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala.

  5. Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!