Piškotový řez s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
6 ks vejce
150 g cukru moučka
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce oleje
6 lžic kakaa
Krém:
1 plnotučný tvaroh
1 šlehačka
1 ks ztužovač šlehačky
2 ks vanilkový cukr
čerstvé jahody
cukr moučka na doslazení dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vyšleháme cukr a vejce do pěny a pomalu přimícháme ostatní suroviny. Upečeme 2 piškotové pláty o stejné velikosti.

  2. Vychlazené pláty těsta slepíme krémem a dáme chladit do lednice nejlépe do druhého dne.

  3. Krém: Ušleháme šlehačku se ztužovačem, přímícháme vanilkový cukr, tvaroh a na drobno nakrájené čerstvé jahody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!