Skořicové hvězdičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 150 g másla (možno víc)
- 1 lžíce vanilkového extraktu (já dávám vanilkový cukr Dr.Oetker)
- 1 vanilkový cukr na obalení
- 200 g hladké mouky (2 hrnky)
- 70 g mletých ořechů nebo mandlí
- 1 lžíce skořice na obalení
- špetka soli
- 50 g moučkového cukru (půl hrnku)
- 100 g moučkového cukru (1 hrnek) na obalení
Postup Skořicové hvězdičky
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s půl hrnkem moučkového cukru na hladkou hmotu a zapracujeme vanilkový extrakt, nebo vanilkový cukr Dr. Oetker, mouku, sůl a ořechy. Zapracujeme, dokud se těsto nepřestane lepit na mísu a na ruce.
Těsto zabalíme do fólie na potraviny, nebo do sáčku a necháme v lednici odpočinout nejlépe do druhého dne, lze ho tam nechat pouze půl hodiny. Těsto vyválíme na 3-5 mm a vykrajujeme z něj různé tvary menší velikosti (tak akorát na skousnutí).
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut. Zbylý cukr (1 hrnek) smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem a sušenky ve směsi obalujeme dokud jsou horké, co nejdříve po vyndání z trouby.