Skořicové hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g másla (možno víc)
1 lžíce vanilkového extraktu (já dávám vanilkový cukr Dr.Oetker)
1 vanilkový cukr na obalení
200 g hladké mouky (2 hrnky)
70 g mletých ořechů nebo mandlí
1 lžíce skořice na obalení
špetka soli
50 g moučkového cukru (půl hrnku)
100 g moučkového cukru (1 hrnek) na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s půl hrnkem moučkového cukru na hladkou hmotu a zapracujeme vanilkový extrakt, nebo vanilkový cukr Dr. Oetker, mouku, sůl a ořechy. Zapracujeme, dokud se těsto nepřestane lepit na mísu a na ruce.

  2. Těsto zabalíme do fólie na potraviny, nebo do sáčku a necháme v lednici odpočinout nejlépe do druhého dne, lze ho tam nechat pouze půl hodiny. Těsto vyválíme na 3-5 mm a vykrajujeme z něj různé tvary menší velikosti (tak akorát na skousnutí).

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut. Zbylý cukr (1 hrnek) smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem a sušenky ve směsi obalujeme dokud jsou horké, co nejdříve po vyndání z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!