Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Recepty, OmáčkySuroviny
- 400 ml studeného mléka nebo lehké smetany
- 3 lžíce povidel
- 1-2 lžíce cukru podle chuti nebo kyselosti povidel
- strouhaný perník na posypání
- 5 středních brambor
- hrubá mouka podle potřeby (zhruba 1 lžíce na 1 brambor)
- sůl
Postup Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno. Vymačkáme z nich vodu do misky.
Po odstátí vodu slijeme a usazený škrob vrátíme k bramborám.
Přidáváme mouku tak, aby se z toho daly tvarovat knedlíčky. Osolíme.
Vhazujeme do vroucí vody, po chvíli odlepíme ode dna a vaříme asi 20 minut. Mléko s cukrem a povidly pořádně rozmícháme. (já jsem to projela tyčovým mixérem).
Na talíři přeléváme horké knedlíčky studenou omáčkou a sypeme perníkem.