Šílený guláš dle Karola Okrasy
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,750 kg vepřového krku
- 0,100 kg uzené slaniny
- 0,250 kg uzeného boku
- 2 papriky - červená a zelená
- 2 – 3 kyselé okurky
- 2 – 3 zoubky česneku
- 2 cibule
- 1 citron
- 1 sklinku ajvaru (dávám ostrý. Může být i tupý, podle vůle toho kterého)
- 1 KL curry
- ½ KL ostré papriky
- sůl, pepř
Postup Šílený guláš dle Karola Okrasy
Postup přípravy receptu
-
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí šupléru a příložník, aby byly kousky masa pravidelné a jednotné. Já sem s takovym moulou vařil jednou, do dneška mi nejni jasné, jak to přežil. Jak mám maso orestované, přidám ajvar a podliju mírně vodou.
Na pánvi orestuji uzený bok, postupně přidám cibuli, špetku pálive papriky, pokrájený česnek, postrouhanou kůru z citronu, kostičkovanou okurku etc. Přidám do hrnce s masem a podusim, než je maso konzumovatelné, bez výhrad jedinců, jimž se četnost zubů snížila na minimum. Osolím, opepřím, dochutím citronovou šťávou.