Šílený guláš dle Karola Okrasy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,750 kg vepřového krku
0,100 kg uzené slaniny
0,250 kg uzeného boku
2 papriky - červená a zelená
2 – 3 kyselé okurky
2 – 3 zoubky česneku
2 cibule
1 citron
1 sklinku ajvaru (dávám ostrý. Může být i tupý, podle vůle toho kterého)
1 KL curry
½ KL ostré papriky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí šupléru a příložník, aby byly kousky masa pravidelné a jednotné. Já sem s takovym moulou vařil jednou, do dneška mi nejni jasné, jak to přežil. Jak mám maso orestované, přidám ajvar a podliju mírně vodou.

  2. Na pánvi orestuji uzený bok, postupně přidám cibuli, špetku pálive papriky, pokrájený česnek, postrouhanou kůru z citronu, kostičkovanou okurku etc. Přidám do hrnce s masem a podusim, než je maso konzumovatelné, bez výhrad jedinců, jimž se četnost zubů snížila na minimum. Osolím, opepřím, dochutím citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!