Sekaná z trojího masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- hovězí maso
- bůček
- kuřecí maso (v poměru 1:1:1)
- koření na mletá masa
- (kdo nemá koření, dá drcený kmín)
- cibuli
- česnek
- 1 polévková lžíce škrobu
- 2-3 jemně nastrouhané syrové brambory
- 1 dl smetany ke šlehání
- 2-3 vejce
- 1 lžíce hořčice
- tvrdý sýr nakrájený na kostičky
- 4 větší čerstvé žampiony
- dobrá zauzená slanina
- nebo kousek uzeného plecka
- sůl
- pepř
- majoránku
Postup Sekaná z trojího masa
Postup přípravy receptu
-
Den předem umeleme maso, kdo si koupí mleté, tak přikoupí kuřecí sekanou. Nebo lze také ovařit kuřecí křídla, obrat je a to maso tam přidáme, kdo chce, vykostí kuřecí stehna, vyjde to laciněji, než kupovat vykostěná. Nebo lze to kuřecí maso pokrájet na drobné kostky.
Vše kromě sýru, žampionů a uzeného, promícháme s ostatními ingrediencemi, řádně prohněteme, na tom hodně záleží a necháme v ledničce uležet.
Druhý den přimícháme ostatní vyjmenované suroviny, na pánvičce dáme osmažit malý vzorek, podle potřeby dochutíme a pak tuto hmotu dáme do formy na biskupský chlebíček a upečeme. Já mám teflonovou, takže nevymazávám, ani nevysypávám, u těch ostatních bych dala pečící papír nebo vymazala sádlem a vysypala jemně strouhankou. Do této sekané nedávám mouku ani rohlíky, vše když se pěkně odleží, tak vypadá, jak vidíte na obrázcích. Brambory a smetana jí dodají vláčnost, dobrá je teplá i za studena.