Sekaná z trojího masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

hovězí maso
bůček
kuřecí maso (v poměru 1:1:1)
koření na mletá masa
(kdo nemá koření, dá drcený kmín)
cibuli
česnek
1 polévková lžíce škrobu
2-3 jemně nastrouhané syrové brambory
1 dl smetany ke šlehání
2-3 vejce
1 lžíce hořčice
tvrdý sýr nakrájený na kostičky
4 větší čerstvé žampiony
dobrá zauzená slanina
nebo kousek uzeného plecka
sůl
pepř
majoránku

Postup přípravy receptu

  1. Den předem umeleme maso, kdo si koupí mleté, tak přikoupí kuřecí sekanou. Nebo lze také ovařit kuřecí křídla, obrat je a to maso tam přidáme, kdo chce, vykostí kuřecí stehna, vyjde to laciněji, než kupovat vykostěná. Nebo lze to kuřecí maso pokrájet na drobné kostky.

  2. Vše kromě sýru, žampionů a uzeného, promícháme s ostatními ingrediencemi, řádně prohněteme, na tom hodně záleží a necháme v ledničce uležet.

  3. Druhý den přimícháme ostatní vyjmenované suroviny, na pánvičce dáme osmažit malý vzorek, podle potřeby dochutíme a pak tuto hmotu dáme do formy na biskupský chlebíček a upečeme. Já mám teflonovou, takže nevymazávám, ani nevysypávám, u těch ostatních bych dala pečící papír nebo vymazala sádlem a vysypala jemně strouhankou. Do této sekané nedávám mouku ani rohlíky, vše když se pěkně odleží, tak vypadá, jak vidíte na obrázcích. Brambory a smetana jí dodají vláčnost, dobrá je teplá i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!