Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- strouhanka
- 2-3 mrkve
- 1/2 menšího celeru celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 8 kuliček pepře
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kaparů
- 200 ml smetany na šlehání
- l lžíce másla
- citron
- cukr
- sůl
- pepř
Postup Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.
Vytvarujeme dvě menší šišky.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Do mísy remosky vložíme upravené maso, zeleninu, koření, kousky másla, osolíme, mírně podlijeme a dáme péct.
Hotovou sekanou vyjmeme a dáme stranou.
Zeleninu s výpečkem přendáme do kastrolu, vyjmeme koření a vše rozmixujeme.
Zjemníme smetanou, přidáme hořčici, kapary, necháme přejít varem a dochutíme citronem a cukrem podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.