Segedín z trouby
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 cibule
- 1/2 kg vepřového masa (plec, krkovička)
- 1 sáček kysaného zelí
- sůl, mletý pepř, mletý kmín, sladká paprika, trochu pálivé papriky
- smetana 33%
- 1/4 l vývaru (případně voda + masox)
- dle chuti a kyselosti zelí i cukr
- lžíce instantní jíšky
Postup Segedín z trouby
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky. Dáme do pekáčku, přidáme zelí, osolíme a přisypeme koření. Vše důkladně promícháme (nejlepší je rukama).
Zalijeme smetanou a vývarem, přiklopíme víkem a dáme do trouby. Pečeme bez jakéhokoliv zásahu 1,5 hodiny na 170 stupňů.
Vyjmeme z trouby, ochutnáme a případně doladíme chuť solí, cukrem atd.- jak máme segedín rádi. Vsypeme jíšku, promícháme, opět vložíme do trouby, tu ale už vypneme. Necháme dojít asi 10 minut.
Příloha - nejlepší je knedlík, ale chutná i s chlebem, bramborem či jen tak.