Segedín z trouby

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 cibule
1/2 kg vepřového masa (plec, krkovička)
1 sáček kysaného zelí
sůl, mletý pepř, mletý kmín, sladká paprika, trochu pálivé papriky
smetana 33%
1/4 l vývaru (případně voda + masox)
dle chuti a kyselosti zelí i cukr
lžíce instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky. Dáme do pekáčku, přidáme zelí, osolíme a přisypeme koření. Vše důkladně promícháme (nejlepší je rukama).

  2. Zalijeme smetanou a vývarem, přiklopíme víkem a dáme do trouby. Pečeme bez jakéhokoliv zásahu 1,5 hodiny na 170 stupňů.

  3. Vyjmeme z trouby, ochutnáme a případně doladíme chuť solí, cukrem atd.- jak máme segedín rádi. Vsypeme jíšku, promícháme, opět vložíme do trouby, tu ale už vypneme. Necháme dojít asi 10 minut.

  4. Příloha - nejlepší je knedlík, ale chutná i s chlebem, bramborem či jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!