Savojská omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 bulvy celeru
1 větší kořen petržele
1 cibule
1/2 pórku
100 ml vývaru (může být z masoxu)
100 ml smetany
trochu pepře čerstvě namletého
trochu nastrouhaného muškátového oříšku
1 plátek másla (nebo oleje)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar.

  2. Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí cibuli, kterou zesklovatíme a přidáme připravenou zeleninu, promícháváme, restujeme a když začíná zelenina měknout, vyndáme si do mističky 1/3 směsi bokem, na pánev si přidáme vývar, muškátový oříšek a dusíme úplně do měkka.

  3. Poté vše v pánvi rozmixujeme ručním mixerem, přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali bokem, dosolíme bude-li třeba, zalijeme smetanou, promícháme a necháme převařit. Omáčka musí mít konzistenci jako třeba Tatarská omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!