Salko buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- cukr (moučka, krystal)
- polohrubá mouka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- mléko
- olej
- kakao
- 1 Salko
- 1 tvaroh ve vaničce
- 1 máslo
- 1 čokoláda (na posypání)
Postup Salko buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme těsto na buchtu.
Mezitím můžeme dát do horké lázně vařit Salko (doba vaření je cca 2 hodiny).
Do mísy dáme 1 hnrek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru (moučka, krystal - dle uvážení), prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje a 2 polévkové lžíce kakaa. Vyšleháme mixérem a vylejeme na vymaštený plech máslem a posypaný polohrubou moukou. Dáme péct do trouby na 170°C cca 25 minut.
Krém na buchtu: Až se Salko uvaří, vznikne z něj něco jako karamel. Po vyjmutí z lázně je nutné dát plechovku chladit do studené vody, neboť je to moc horké.
Mezitím připavíme do misky krém. Do mísy dáme celé máslo a tvaroh z vaničky. Potom přilejeme Salko a zamícháme.
Rozetřeme na buchtu a na závěr posypeme nastrouhanou čokoládou.