Salát z pýchavky na způsob rybího salátu
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g pýchavky
- 1 l vody
- 1 PL soli
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- Nálev:
- 2 dl vody
- 1 dl octu
- 1 bobkový list
- 6 kuliček nového kořeni
- 10 kuliček celého pepře
- Salát:
- 1 sklenice Moravanky
- 2 PL majonézy
- 1 KL cukru
Postup Salát z pýchavky na způsob rybího salátu
Postup přípravy receptu
-
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).
Uvařenou pýchavku dáme do připraveného nálevu. Druhý den pýchavku scedíme a vybereme kořeni (opět požiji čajítko).
Do mísy dáme scezenou pýchavku, přidáme Moravanku nakrájenou na drobno, majonézu, cukr a dochutíme.
Salát můžeme konzumovat hned, ale lepší je nechat ho pár hodin odležet.