Salát z natural tofu, gorgonzoly a camembertu s okurkou a jogurtem

Recepty, Saláty

Suroviny

150 g gorgonzoly
1 balíček tofu natural
150 g camembertu
1/4 nakrájené nebo nahrubo nastrouhané salátové okurky
3 vejce, uvařená natvrdo
2 PL lučiny, zhotovené doma
1 a půl hrnku bílého jogurtu nebo zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
180 g nastrouhaného měkkého salámu nebo šunky
1 nahrubo nastrouhaná bílá paprika
sůl, pepř podle potřeby
může být i majolka nebo tatarská omáčka na zjemnění (ale není nutné)
výborný je v salátu i kopr

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy sýrů nahrubo nastrouháme, přidáme omytou nastrouhanou bílou papriku zbavenou jádřinců, nastrouhanou uzeninu, nastrouhaná uvařená vejce a nakrájenou salátovou okurku.

  2. Přidáme lučinu, jogurt, hořčici, sůl a pepř.

  3. Vše dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!