Salát z natural tofu, gorgonzoly a camembertu s okurkou a jogurtem
Recepty, SalátySuroviny
- 150 g gorgonzoly
- 1 balíček tofu natural
- 150 g camembertu
- 1/4 nakrájené nebo nahrubo nastrouhané salátové okurky
- 3 vejce, uvařená natvrdo
- 2 PL lučiny, zhotovené doma
- 1 a půl hrnku bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 180 g nastrouhaného měkkého salámu nebo šunky
- 1 nahrubo nastrouhaná bílá paprika
- sůl, pepř podle potřeby
- může být i majolka nebo tatarská omáčka na zjemnění (ale není nutné)
- výborný je v salátu i kopr
Postup Salát z natural tofu, gorgonzoly a camembertu s okurkou a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Všechny druhy sýrů nahrubo nastrouháme, přidáme omytou nastrouhanou bílou papriku zbavenou jádřinců, nastrouhanou uzeninu, nastrouhaná uvařená vejce a nakrájenou salátovou okurku.
Přidáme lučinu, jogurt, hořčici, sůl a pepř.
Vše dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.