Salát z červené řepy za syrova
Recepty, SalátySuroviny
- 3 bulvy červené řepy (středně velké)
- 3 jablka (větší)
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce slunečnicového semínka
- šťáva z jednoho citronu
- 1 kelímek zakysané smetany (200g)
- trochu soli
- trochu mletého pepře
Postup Salát z červené řepy za syrova
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu a ovoce očistíme, oloupeme, jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, ostatní zeleninu na jemném slzičkovém struhadle (pro zachování vitamínů je lépe použít nerez).
Přidáme všechny další uvedené suroviny,vše v míse dobře promícháme a necháme v lednici v uzavřené nádobě uležet nejlépe do druhého dne.