Salát z červené čočky a růžičkové kapusty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1 mrkev
- 1 hrst pórku nakrájeného na nudličky
- 10 růžičkových kapustiček
- 10 ks cherry rajčátek
- 3 ks sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce olivového oleje
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup Salát z červené čočky a růžičkové kapusty
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném plameni. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Nemusíme se bát vypnout čočku, když je ještě na skus - pod pokličkou během několika minut dojde.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na který vsypeme mrkev pokrájenou na nudličky, pórek, růžičkovou kapustu nakrájenou na osminky, stejně tak pokrájená cherry rajčátka a sušená rajčata. Dle chuti zasypeme grilovacím kořením - pokud používáme grilovací koření se solí, již nesolíme, jinak ještě můžeme osolit a opepřit.
Plotýnku pod pánví vypneme a do zeleniny podušené tak, že je ještě stále trochu křupavá, vsypeme čočku (neměla by v ní zbýt žádná voda;pokud ano, slijeme ji přes cedník) a zamícháme. Odstavíme z plotny a ihned servírujeme.