Salát z čerstvého špenátu s vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g čerstvého listového špenátu
5 vajec (natvrdo)
10 listov medvědího česneku (nebo 3 stroužky normálního)
250 ml bílého jogurtu (alebo kysaná smetana)
sůl
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy dobre umyjeme, odstránime stopky a pokrájame na cca 1 cm prúžky, medvedí cesnak tak isto. Vajíčka uvaríme, olúpeme a nakrájame. Všetko premiešame s jogurtovou zálievkou.

  2. Zálievka: Jogurt (kyslú smotanu) osolíme, opepříme (príp. pretlačíme do neho strúčiky cesnaku). Dnes som použila cesnak kuchynský, medvedí cesnak síce trčí zo snehu, ale nemala som energiu ísť ho natrhať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!