Salát s pečenými rajčaty, tuňákem a mozzarellou
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji
- 1 menší cuketa
- cherry rajčátka
- 125 g mozzarelly
- olivový olej
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup Salát s pečenými rajčaty, tuňákem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut.
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu.
Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou.
Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.