Šalamounovy řezy s Margotkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g cukru
- 250 g másla (Hera)
- 4 PL kakaa
- 150 ml vody
- rum
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- špetka soli
- (jablka, hrušky, ořechy, sušené nebo kandované plody)
- 2 ks tyčinek Margot
Postup Šalamounovy řezy s Margotkou
Postup přípravy receptu
-
V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, přidáme do ní rumu dle chuti a dáme bokem.
Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu.
Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou. Po vychladnutí krájíme na řezy.