Rýžová kaše na slano

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 ml hrnek rýže
750 - 800 ml uzeného vývaru
1 lžíce sádla
1 větší cibule
1 velký stroužek česneku
sůl
mletý pepř
hrst nasekaného medvědího česneku nebo jarní cibulky
Dále:
150 - 200 g špeku nebo jiné slaniny
1 lžíce oleje
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebereme od nečistot a dvakrát propláchneme ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle restujeme do rozvonění česneku.

  2. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme 750 ml vývaru a vaříme slabým varem do změknutí rýže. Občas promícháme ode dna, podle potřeby dolijeme zbytek vývaru.

  3. Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy na drobné kostičky nakrájený špek. Po osmažení ho děrovanou naběračkou vybereme stranou, do puštěného tuku dáme do zlatavé barvy osmažit na kolečka nakrájenou cibuli.

  4. K měkké rýži přidáme zelenou nať, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Na talíři hustě posypeme osmaženým špekem a přidáme kolečka osmažené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!