Rychlé meruňkové knedlíky bez kynutí (z odpalovaného těsta)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 ml mléka
4 lžičky oleje
250 g hrubé mouky
špetka soli
2 žloutky
asi 24 pevnějších čerstvých meruňěk
kysaná smetana
moučkový cukr
skořice
mák
tvaroh
máslo
strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s olejem a solí, pak stáhneme plamen a vsypeme naráz všechnu mouku. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a pak odstavíme. Necháme prochladnou, pak vmícháme dva žloutky a na prkénku, které lehce pomoučíme hrubou moukou, zpracujeme těsto.

  2. Rozdělíme je na dvě poloviny a z každé vytvoříme 12 kuliček. Ty zploštíme, vytvoříme kolečka (nebo oválky, jak to vyjde) a do každého zabalíme jednu celou, nevypeckovanou meruňku.

  3. Knedlíky pak po šesti házíme do lehce osolené vody a když vyplavou, dáme jim ještě asi tři minutky. Pak je vyjmeme a podáváme.

  4. My je máme nejradši s oslazenou zakysanou smetanou. Kdo chce, přidá navrch ještě moučkový nebo skořicový cukr, polije rozpuštěným máslem. Nebo použije tvrdý strouhaný tvaroh. Ale i mletý mák s moučkový cukrem je fajn.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!