Rychlá paštika z drůbežích jater

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 polévková lžíce sádla (drůbežího)
200 g anglické slaniny prorostlé - nakrájet na kostky
1 cibule - nakrájet drobně
250 g jater kuřecích
1 bobkový list
- - - - - - - - -
sůl
pepř mletý (příp další koření podle chuti)
1 polévková lžíce marmelády rybízové či brusinkové - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle a slanině zpěnit cibuli, vložit játra a bobkový list (příp. i jiné koření podle chuti), NESOLIT !!!, orestovat, přikrýt poklicí a dusit doměkka. Vyndat bobkový list (pokud jsme dali, tak i ostatní celé koření) !!!

  2. Nechat vychladnout.

  3. Vše rozmixovat, dochutit, přendat do misky a nechat v ledničce ztuhnout. Povrch je možno zalít rozpuštěným sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!