Rychlá paštika z drůbežích jater
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 polévková lžíce sádla (drůbežího)
- 200 g anglické slaniny prorostlé - nakrájet na kostky
- 1 cibule - nakrájet drobně
- 250 g jater kuřecích
- 1 bobkový list
- - - - - - - - - -
- sůl
- pepř mletý (příp další koření podle chuti)
- 1 polévková lžíce marmelády rybízové či brusinkové - nemusí být
Postup Rychlá paštika z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Na sádle a slanině zpěnit cibuli, vložit játra a bobkový list (příp. i jiné koření podle chuti), NESOLIT !!!, orestovat, přikrýt poklicí a dusit doměkka. Vyndat bobkový list (pokud jsme dali, tak i ostatní celé koření) !!!
Nechat vychladnout.
Vše rozmixovat, dochutit, přendat do misky a nechat v ledničce ztuhnout. Povrch je možno zalít rozpuštěným sádlem.