Drobenkový koláč s tvarohem a rebarborou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Drobenka (těsto):
- 600 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr nebo skořicový
- 200 g cukru krupice (lze ubrat)
- 250 g másla nebo Hery - změklé
- mléko dle potřeby
- pečící papír na vyložení vyššího plechu
- Rebarborový tvaroh:
- 500 -750 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- cca 180 g cukr krupice, dle chuti
- cca 500 g rebarbory - očištěné a pokrájené
- skořice - nemusí být
Postup Drobenkový koláč s tvarohem a rebarborou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájené změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.
Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.
Větší část drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem. Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dorůžova.