Rychlá celerová polévka se žloutkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g celeru
- 1 l zeleninového vývaru
- jíška světlá granulovaná
- špetka muškátového oříšku
- 100 ml mléka
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- polévkové koření dle chuti
Postup Rychlá celerová polévka se žloutkem
Postup přípravy receptu
-
Očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme celer. Zalijeme vývarem a vaříme, po chvíli přisypeme jíšku (odhadem nebo si ji vyrobíme z hladké mouky a másla). Dovaříme, až je celer téměř měkký.
Ke konci varu přidáme rozšlehaný žloutek. Přilijeme mléko. Dle chuti dosolíme, opepříme a můžeme přidat polévkové koření. Nakonec přidáme pokrájenou pažitku.