Rychlá bábovka Jarušky.

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
rozinky
podle potřeby - trochu rumu
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2 hrnky do nich dáme polohrubou mouku, vysypeme do mísy, pak přidáme 1 hrnku cukru, vysypeme do mouky, pak přidáme 1 hrnek mléka, nalijeme do surovin a pak přidáme 1/2 oleje nalijeme do surovin a nakonec přidáme rozinky, kakao, rum a 2 vejce, vše důkladně smícháme do hládka já to vyšlehala je to lepší.

  2. Formu vymažeme a vysypeme strouhankou a nalijeme těsto do formy - bábovka.

  3. Do vyhřáté trouby 200 stupnů dáme formu bábovky a pečeme asi 40 minut.

  4. Po upečení jí vyndáme na bábovku dáme talíř a mokrou utěrkou vymáchané studené vody necháme chvíli spařit, pak jí vyklopíme a moučkovým cukrem posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!