Rybí polévka zase jinak, rychle a nenáročně
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g mořské tresky
- 2 polévkové lžíce másla
- hladká mouka
- 1 větší mrkev
- 1/2 malého celeru
- 1 petržel
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- smetana
- voda
- petrželka
Postup Rybí polévka zase jinak, rychle a nenáročně
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si zvlášť uvaříme filé z tresky nebo ze štikozubce.
Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme (nej v robotu) a v menší nádobě pak opražíme na másle do poloměkka.
Přidáme hladkou mouku a ještě chviličku zeleninu restujeme.
Na takto orestovanou zeleninu přecedíme vývar z tresky a ještě chvíli povaříme.
Uvařené filé vidličkou jemně natrháme na malé kousky a přidáme do polévky. Doplníme petrželovou natí, nastrouháme muškátový oříšek, vmícháme vejce, /nemusíme/ a opepříme čerstvým mletým pepřem a dosolíme.
Pokud je polévka hodně hustá, tak si ji ještě zředíme horkou vodou. Kdybychom chtěli polévku mít ještě jemnější, můžeme ji všechnu - nebo jen část jemně rozmixovat.