Rybí polévka zase jinak, rychle a nenáročně

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g mořské tresky
2 polévkové lžíce másla
hladká mouka
1 větší mrkev
1/2 malého celeru
1 petržel
1 vejce
muškátový oříšek
sůl
pepř
smetana
voda
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si zvlášť uvaříme filé z tresky nebo ze štikozubce.

  2. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme (nej v robotu) a v menší nádobě pak opražíme na másle do poloměkka.

  3. Přidáme hladkou mouku a ještě chviličku zeleninu restujeme.

  4. Na takto orestovanou zeleninu přecedíme vývar z tresky a ještě chvíli povaříme.

  5. Uvařené filé vidličkou jemně natrháme na malé kousky a přidáme do polévky. Doplníme petrželovou natí, nastrouháme muškátový oříšek, vmícháme vejce, /nemusíme/ a opepříme čerstvým mletým pepřem a dosolíme.

  6. Pokud je polévka hodně hustá, tak si ji ještě zředíme horkou vodou. Kdybychom chtěli polévku mít ještě jemnější, můžeme ji všechnu - nebo jen část jemně rozmixovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!