Rybí polévka III.
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kapří hlavy + rybí vnitřnosti
- 100 g másla
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 150 g celeru
- 1 cibule (asi jako střední jablko)
- 5 rohlíků na kostky
- 2 sáčky hrachové polévky se slaninou Vitana
- sůl
- kmín
- muškátový oříšek
- muškátový květ
Postup Rybí polévka III.
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou hlavu uvaříme v osolené vodě kmín dáme do gázy nebo do vajíčka na čaj a dáme vařit s hlavou.
Do jiného kastrůlku dáme vařit vyčištěné vnitřnosti.
Hlavy trvají asi půl hodinky vnitřnost 20 minut. Hlavy vyndáme a maso obereme. Vnitřnosti vyndáme a nasekáme spolu s masem z hlav.
Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Do hrnce dáme máslo a na něm orestujeme tu zeleninu. Zalijeme vývarem z hlav asi tři čtvrtě litru si necháme stranou. Zeleninu povaříme asi 15 minut přidáme obrané maso a ještě povaříme do hotové polévky zavaříme tu hrachovku rozmíchanou ve zbytku vývaru.
Ochutnáme přidáme oříšek a květ, případně dosolíme. Nandáme na talíř a na vršek dáme kostky těch rohlíků co jsem si opekli v troubě do křupava.