Ryba z trouby
Recepty, RybySuroviny
- 6 filetů z ryb (pangasius,treska aj.)
- 3 hrnky corn flakes (kukuřičné lupínky)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 hrnku jogurtu
- 1 lžička rozmačkaného česneku
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek- 250 ml
Postup Ryba z trouby
Postup přípravy receptu
-
Kukuřičné lupínky lehce podrtíme v igelitovém sáčku.
v míse smícháme, hořčici, jogurt a česnek.
V druhé míse smícháme mouku, sůl, pepř.
Omytou a osušenou rybu obalíme v mouce, pak v jogurtové směsi a nakonec obalíme v lupínkách.
Obalené filety poskládáme na plech na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem.
Plech vložíme do rozehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme 20 minut, záleží na troubě. Podáváme s dipem nebo kečupem. Já používám dip ze zakysané smetany, soli, česneku a pažitky nebo petržele.