Ryba z trouby

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filetů z ryb (pangasius,treska aj.)
3 hrnky corn flakes (kukuřičné lupínky)
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 hrnku jogurtu
1 lžička rozmačkaného česneku
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 lžíce olivového oleje
1 hrnek- 250 ml

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičné lupínky lehce podrtíme v igelitovém sáčku.

  2. v míse smícháme, hořčici, jogurt a česnek.

  3. V druhé míse smícháme mouku, sůl, pepř.

  4. Omytou a osušenou rybu obalíme v mouce, pak v jogurtové směsi a nakonec obalíme v lupínkách.

  5. Obalené filety poskládáme na plech na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem.

  6. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme 20 minut, záleží na troubě. Podáváme s dipem nebo kečupem. Já používám dip ze zakysané smetany, soli, česneku a pažitky nebo petržele.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!