Ryba v kořeněném sezamovém těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- cca 400-500 g duhového pstruha, tresky, lososa...
- sůl
- 1 vejce
- mletý pepř
- česnek sušený nebo čerstvý (dle chuti)
- zázvor mletý nebo čerstvě nastrouhaný (dle chuti)
- 3-4 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sezamových semínek
- olej nebo máslo na smažení
Postup Ryba v kořeněném sezamovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme.
Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou dochutíme solí a pepřem. Rybí díly v kašičce obalíme a vkládáme do pánve s troškou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dorůžova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým zeleninovým či listovým salátem.