Růžovobílý tvarohovobanánový dort pro Emu

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
3 vejce
50 ml oleje
50 ml horké vody
150 g cukru písek
180 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
náplň:
1 měkký tvaroh (250g)
2 banány
70 g másla
120 ml mléka
2 lžíce polohrubé mouky
cukr moučka podle chuti
krém na ozdobení:
1 měkký tvaroh (250g)
1 želatinový ztužovač
cukr podle chuti
potravinářská barva
kytičky z jedlého papíru

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus vyšeháme žloutky s cukrem do pěny, dokud se cukr nerozpustí a hmota nenabyde na objemu. Všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a poté tuhý sníh z bílků a špetky soli.

  2. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 19cm a pečeme na 40°C cca 35-40minut.

  3. Korpus necháme vychladnout, vykrojíme střed, okraje ponecháme (viz obrázek), vnitřek vymažeme částí krému, poklademe drobnými kousky banánů, dorovnáme krémem do roviny a zbytkem krému celá dort pomažeme.

  4. Na ozdobení smícháme tvaroh se želatinovým ztužovačem, osladíme podle chuti a polovinu obarvíme potravinovou barvou. Necháme lehce ztuhnout, aby krém držel tvar a zdobicím sáčkem uděláme nejprve světlé bobečky“, poté vynechané mezery vyplníme obarveným krémem. Boky korpusu ozdobíme rýhami pomocí vidličky.

  5. Dort dáme ztuhnout do ledničky, nakonec ozdobíme kytkami a lístky z jedlého papíru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!