Růžicový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 ml vody
70 g měkounké Hery
70 g cukru
1 vejce
špetka soli
3 lžičky citrónové šťávy
320 g polohrubé mouky
230 g hladké mouky
21 g droždí
Na potření:
vejce
Na posyp:
plátky mandlí
Náplň:
kostka tvarohu
vanilkový cukr
2 lžíce pískového cukru
lžička citrónové šťávy
špetka soli
1 vejce
5-6 lžic strouhaných ořechů
– vše umícháme

Postup přípravy receptu

  1. Z části recepturní vody, mouky, cukru a všeho droždí umícháme kvásek, který necháme 20-25 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hebké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Šneky pak poskládáme do vymaštěné formy, necháme vykynout a potřené vejcem a posypané mandlemi upečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu, 200°C/30-35min). Před rozkrájením posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!