Růžicový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 220 ml vody
- 70 g měkounké Hery
- 70 g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 3 lžičky citrónové šťávy
- 320 g polohrubé mouky
- 230 g hladké mouky
- 21 g droždí
- Na potření:
- vejce
- Na posyp:
- plátky mandlí
- Náplň:
- kostka tvarohu
- vanilkový cukr
- 2 lžíce pískového cukru
- lžička citrónové šťávy
- špetka soli
- 1 vejce
- 5-6 lžic strouhaných ořechů
- – vše umícháme
Postup Růžicový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z části recepturní vody, mouky, cukru a všeho droždí umícháme kvásek, který necháme 20-25 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hebké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Šneky pak poskládáme do vymaštěné formy, necháme vykynout a potřené vejcem a posypané mandlemi upečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu, 200°C/30-35min). Před rozkrájením posypeme moučkovým cukrem.