Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

panenka svíčková
anglická slanina
kachní játra
mozzarella
olivový a slunečnicový olej
žlutá a červená paprika
koření barbecue s nízkým obsahem soli
majoránka
tymián
sůl
česnek
cibule
brambory
sádlo
koření na americké brambory
česnek (rozetřeme česnek se solí přidáme trošku vody a oleje)

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na 1,5cm plátky, okořeníme barbecue kořením, lisovaným česnekem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme minimálně na na 12 hodin do ledničky uležet.

  2. Kachní játru nakrájíme na větší kousky, hustě posypeme majoránkou a každý kousek zabalíme do anglické slaniny.

  3. Naporcujeme si papriky, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl, rozebereme a vše začneme střídavě navlékat na jehlu.

  4. V pekáči na rozpáleném slunečnicovém oleji dorůžova osmahneme cibuli na céčka, přidáme rozvonět česnek na plátky, vložíme špízy, zarestujeme, podlejeme horkým vývarem a 20-30 minut zapékáme při 200 stupních.

  5. Ve finále na špízy poklademe 1/2cm plátky mozzarelly, trošku osolíme, posypeme tymiánem a necháme v troubě roztéct.

  6. Česnekové brambory: středně velké brambory opláchneme, dáme na 10 minut povařit, zcedíme, podélně rozkrojíme, klademe na sádlem pomazaný plech, mázneme česnekovou směsí (rozetřeme česnek se solí, přidáme trošku vody, oleje a promícháme), pečeme půl až třičtvrtě hodiny při 200 stupních za občasného máznutí česnekovou směsí.

  7. Můžeme dochutit kořením americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!