Rožnovská mňamka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích paliček
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
6-8 brambor
2 lžíce olivového oleje
plátky másla
tymián
šťáva z jednoho citrónu
lžíce medu
lžička Tabasca

Postup přípravy receptu

  1. Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky tymiánu, vše osolíme, poklademe plátky másla a trošku podlijeme.

  2. Brutvan přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů.

  3. Po 20-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Odstraníme alobal, a za občasného potírání směsí citronové šťávy, medu a tabasca dopékáme do změknutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!