Rožnovská mňamka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích paliček
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 6-8 brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- plátky másla
- tymián
- šťáva z jednoho citrónu
- lžíce medu
- lžička Tabasca
Postup Rožnovská mňamka
Postup přípravy receptu
-
Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky tymiánu, vše osolíme, poklademe plátky másla a trošku podlijeme.
Brutvan přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů.
Po 20-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Odstraníme alobal, a za občasného potírání směsí citronové šťávy, medu a tabasca dopékáme do změknutí.