Rolované kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kusy vepřových kotlet bez kostí
- 150 g sterilizovaného červeného zelí
- větší cibule
- 100 g anglické slaniny
- 1 jablko
- 2 lžičky hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- 1 bobkový list
- ",
Postup Rolované kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety si nařízneme a přes mikroténový sáček naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme.
Půl cibule si orestujeme na oleji dorůžova, přidáme 1 lžičku mouky, mírně opražíme a přidáme zelí i s nálevem. Vše společně chvíli provaříme. Takto upravené zelí naložíme na kotlety, které zarolujeme a sepneme, aby nám zelí nevytékalo. Mezitím si zbytek cibule osmažíme dohněda na oleji a na tomto základu z obou stran opečeme zarolované kotlety. Podlejeme vývarem, nebo vodou (asi jeden a půl dcl), přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a dáme do trouby na 30 minut na 180°C.
Na menší kousky si nakrájíme anglickou slaninu a na podobné kousky si nakrájíme i oloupané jablko. Opečeme na pánvi dokřupava, asi v polovině přidáme jabla. Touto směsí ozdobíme rolády.
Śťávu z masa orestujeme s jednou lžičkou hladké mouky, mírně podlejeme vodou, provaříme a přecedíme.