Rolované kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kusy vepřových kotlet bez kostí
150 g sterilizovaného červeného zelí
větší cibule
100 g anglické slaniny
1 jablko
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
olej
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1 bobkový list
",

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si nařízneme a přes mikroténový sáček naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme.

  2. Půl cibule si orestujeme na oleji dorůžova, přidáme 1 lžičku mouky, mírně opražíme a přidáme zelí i s nálevem. Vše společně chvíli provaříme. Takto upravené zelí naložíme na kotlety, které zarolujeme a sepneme, aby nám zelí nevytékalo. Mezitím si zbytek cibule osmažíme dohněda na oleji a na tomto základu z obou stran opečeme zarolované kotlety. Podlejeme vývarem, nebo vodou (asi jeden a půl dcl), přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a dáme do trouby na 30 minut na 180°C.

  3. Na menší kousky si nakrájíme anglickou slaninu a na podobné kousky si nakrájíme i oloupané jablko. Opečeme na pánvi dokřupava, asi v polovině přidáme jabla. Touto směsí ozdobíme rolády.

  4. Śťávu z masa orestujeme s jednou lžičkou hladké mouky, mírně podlejeme vodou, provaříme a přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!