Roláda z mletého masa se slaninkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa (hovězího a vepřového)
sůl (dle chuti)
mletý pepř (dle chuti)
1 vejce
2 lžíce vody
100 g šunky
4 vejce (natvrdo)
hladká mouka
50 g slaniny
2 lžíce másla
2 lžíce petrželky (sekané)
voda (na podlévání)

Postup přípravy receptu

  1. Umleté maso smícháme s jedním vejcem, solí, pepřem dle chuti a dvěma lžícemi vody.

  2. Promíchanou hmotu rozetřeme na moukou posypaný plát alobalu, poklademe plátky šunky, přidáme vejce, posypeme petrželkou a sbalíme váleček, který dáme do pekáče.

  3. Na pánvičce rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, trochu vody a sekanou tím polijeme a pečeme dočervena tak na 180°C. Čas pozná každý sám, až bude sekaná krásně propečená. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!