Roláda z mletého masa se slaninkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa (hovězího a vepřového)
- sůl (dle chuti)
- mletý pepř (dle chuti)
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- 100 g šunky
- 4 vejce (natvrdo)
- hladká mouka
- 50 g slaniny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce petrželky (sekané)
- voda (na podlévání)
Postup Roláda z mletého masa se slaninkou
Postup přípravy receptu
-
Umleté maso smícháme s jedním vejcem, solí, pepřem dle chuti a dvěma lžícemi vody.
Promíchanou hmotu rozetřeme na moukou posypaný plát alobalu, poklademe plátky šunky, přidáme vejce, posypeme petrželkou a sbalíme váleček, který dáme do pekáče.
Na pánvičce rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, trochu vody a sekanou tím polijeme a pečeme dočervena tak na 180°C. Čas pozná každý sám, až bude sekaná krásně propečená. Podáváme s brambory.