Pikantní vepřové kostky na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
2 cibule (velké)
lžíce sádla
5 stroužků česneku
lžíce oleje (na naložení)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce pikantní hořčice
0,5 litru vývaru (nebo vody)
1/2 lžičky mletého zázvoru
sůl
pepř
chilli (podle chuti)
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. 4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme s masem a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.

  3. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.

  4. Přidáme maso a necháme zatáhnout.

  5. Vmícháme protlak a hořčici.

  6. Smícháme a přendáme do vhodného pekáčku do trouby.

  7. Přilijeme vývar a pod poklicí pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, tak aby maso do poloviny ponořené. Díky cibuli nemusíme zahušťovat.

  8. Hotové dochutíme posledním stroužkem česneku a můžeme posypat čerstvým křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!