Rohlíčky se sušenými meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
40 g krupicového cukru
špetka soli
70 g hery
400 g hladké špaldové mouky
strouhaná kůra z jednoho citronu
50 g sušených meruněk
3 žloutky
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené meruňky nebo jiné sušené ovoce, které máme po ruce.

  2. Poté přidáme žloutky, rozpuštěnou Heru, zbytek mléka a nakonec kvásek. Vypracujeme řádně hladké pevné těsto a dáme ho kynout na teplé místo, alespoň na hodinu.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučenem vále na 15 dílů a necháme dalších 20 minut kynout. Pak bochánky rozválíme na placku a smotáme do croissantu.

  4. Všechny croissanty uložíme na plech a opět necháme kynout 30 minut. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, zhruba 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!