Rizoto z vepřového kolena, strouhaného sýra a zeleniny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g rýže
vývar z kolena na vaření rýže
sůl
pepř
180 g masa z uvařeného kolena
2 stroužky česneku
150 g zeleniny
(zmražená zelenina: hrášek, mrkev, kukuřice)
150 g Vahalovy slaniny (na kostičky pokrájené)
30 g jemně strouhaného sýra (Formaggio Per Pasta nebo Grana Padano)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu, jen místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso.

  2. Vmícháme barevnou zeleninu. Orestujeme a smícháme s rýží. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme část jemně strouhaného sýra a zamícháme. Druhou část sýra ponecháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!