Rizoto s rybím filé
Recepty, RybySuroviny
- 2 sáčky rýže (dělám parboiled, nelepí se)
- 3 ks rybí filé
- svazek jarní cibulky
- menší pórek
- 2 stroužky česneku
- rozmarýn
- sůl
- kmín
- olej
- na posypání sýr
Postup Rizoto s rybím filé
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky nakrájené filé. Všechno jemně podusíme a po chvíli přidáme kmín.
Nakonec do stejného hrnce (pánve) nasypeme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme a můžeme podávat!
Já jako milovnice sýru na rizoto nastrouhám trochu eidamu, ale není to nutné. Na ozdobení se dá posypat na jemno nasekaným pórkem, či pažitkou.