Linecké pečivo bez uležení
Recepty, CukrovíSuroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 3 žloutky
- 10 dkg cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 celé máslo
- citrónová kůra
- a trochu citronové šťávy
- mouka na vyválení
Postup Linecké pečivo bez uležení
Postup přípravy receptu
-
Přesátou hladkou mouku promícháme s cukrem a citronovou kůrou, kterou jsme omyli a nastrouhali, k tomu přidáme pokrájené změklé máslo, 3 žloutky a trochu citronové šťávy. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a hodinu necháme v chladničce odpočinout.
Necháme vyhřátou troubu na střední teplotu. Na pomoučněném vále vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Tvary klademe na vymazaný plech nebo pečící papír.
Upečeme je dozlatova. Když pečivo vychladne, slepujeme je zavařeninou.