Linecké pečivo bez uležení

Recepty, Cukroví

Suroviny

30 dkg hladké mouky
3 žloutky
10 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 celé máslo
citrónová kůra
a trochu citronové šťávy
mouka na vyválení

Postup přípravy receptu

  1. Přesátou hladkou mouku promícháme s cukrem a citronovou kůrou, kterou jsme omyli a nastrouhali, k tomu přidáme pokrájené změklé máslo, 3 žloutky a trochu citronové šťávy. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a hodinu necháme v chladničce odpočinout.

  2. Necháme vyhřátou troubu na střední teplotu. Na pomoučněném vále vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Tvary klademe na vymazaný plech nebo pečící papír.

  3. Upečeme je dozlatova. Když pečivo vychladne, slepujeme je zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!